Колумбія не отримувала запитів на екстрадицію підозрюваних у замаху на Мадуро

Колумбія не отримувала до теперішнього часу запитів з боку Венесуели на екстрадицію підозрюваних у замаху на президента Ніколаса Мадуро, яке відбулося 4 серпня.

Про це у п’ятницю заявив міністр закордонних справ Колумбії Карлос Ольмес на прес-конференції в Боготі.

“Мені не хотілося б говорити про гіпотези, але на ранок сьогоднішнього дня у нас немає формальних запитів. Буде він сьогодні, я не знаю. Але як тільки він з’явиться, ми його розглянемо”, – сказав глава МЗС.

Напередодні глава венесуельського зовнішньополітичного відомства Хорхе Арреаса заявив, що влада його країни офіційно запросили у Колумбії видачу підозрюваних у замаху на президента країни Ніколаса Мадуро 4 серпня. В числі п’яти підозрюваних значиться і депутат венесуельського парламенту від опозиції Хуліо Борхес, а також полковник у відставці Освальдо Паломо. На думку Арреаси, в Колумбії ця “група терористів” проходила підготовку для здійснення замаху.

Як стався замах на Мадуро
Замах на президента Венесуели з використанням безпілотників стався під час його виступу в Каракасі 4 серпня. Літальні апарати були виведені з ладу, при цьому сім співробітників силових структур отримали поранення. Мадуро і члени вищого керівництва країни залишилися неушкодженими.

Лідер Боліваріанської Республіки звинуватив у причетності до злочину “венесуельських ультраправих разом з колумбійськими ультраправими” і Хуана Мануеля Сантоса, на той момент керував Колумбією. Мадуро також припустив, що деякі з тих, хто планував його вбити, проживають у США. У неділю глава МВС Нестор Ревероль повідомив, що влада затримали у цій справі шістьох підозрюваних.

МЗС Колумбії назвав звинувачення Мадуро абсурдними. Венесуельська опозиція визнала безвідповідальними спроби звинуватити її в тому, що трапилося.