В Одесі презентовано проект «Цифрове перетворення Одеської області»

В Одесі компанія Google сьогодні презентувала проект «Цифрове перетворення Одеської області».

Як передає кореспондент ІА “Центр новин”, на прес-конференції, присвяченій презентації, взяли участь керівники компанії Google Україна, представники Одеської обласної державної адміністрації, ряду вишів, які взяли участь у проекті, та інші.

Директор Google Україна Дмитро Шоломко зазначив, що сьогодні в Одесі представлено результати кампанії «Цифрове перетворення Одеської області».

«Одеська область з її унікальним розташуванням і «перлиною біля моря» – містом Одеса є надзвичайно привабливою для туристів, але досі на картах Google були відсутні багато цікавих для туристів місця, а невеликі курортні містечка були слабо промальовані», – зазначив Шоломко.

За словами директора Google Україна зв`язків з державними органами влади Олега Якимчука, результатом 8-місячної роботи став спеціальний сайт «Подорожуй по Одеській області». Це проект, присвячений туристичним об`єктам регіону.

«Подорожуй по Одеській області» являє собою інтерактивну карту, де представлено визначні пам`ятки, а також маловідомі туристичні об`єкти області у форматі фотосфер, фототурів, відео та фото.

«Тепер будь-який охочий може здійснити віртуальний тур по таких перлинах області як Аккерманська фортеця, Санжейський маяк, Вилкове, Шабо. Крім того, натиснувши на значок, ви переходите на карту району, де можна вибрати місцеві визначні пам`ятки і прочитати повний опис об`єкта», – зазначив Якимчук.

Він наголосив, що Одеса — одне з найколоритніших міст України, де поєдналися багаторічна історія, витончена архітектура, динаміка портового міста з атмосферою гумору і відпочинку. Цьому розробники присвятили сайт «День в Одесі», на якому будь-який бажаючий може взяти участь у квесті по визначних місцях міста. Зокрема, передбачено «спуск» на певну вулицю. Слідуючи за білими стрілками, вибираються різні маршрути.

«Важливою складовою проекту стало створення карти інвестиційної привабливості регіону. Особливість карти в тому, що її можна редагувати та додавати нові цікаві для інвесторів об`єкти. Основна мета цього проекту – залучення нових інвестицій ув регіон та сприяння його розвитку», – сказав Якимчук.

За його словами, на карти Google зараз нанесено понад 3 тис. об`єктів регіону соціального, туристичного та громадського значення: готелів, баз відпочинку, пам`яток, шкіл, лікарень, бібліотек тощо.

Одеська область – четвертий регіон України, де реалізовано такі проекти. Раніше Google «оцифрував» Львівську, Рівненську та Херсонську області. Паралельно здійснювався проект в Одесі та Миколаєві. З двох останніх проектів перший презентовано в Одесі.

Як зазначили представники Google Україна, в кожному регіоні є своя «фішка». «Фішка» Одеси – туризм і залучення інвестицій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.