Українські підприємства різко скоротили виробництво авто

У липні порівняно з червнем виробництво автотранспортних засобів в Україні знизилося на 67%. Всього в минулому місяці була випущена 221 одиниця автотранспорту.

Про це повідомляє прес-служба асоціації Укравтопром.

“Липневий результат роботи українського автопрому порівняно з минулим роком зменшився на 57%. Всього в минулому місяці було випущено 221 од. автотранспорту. Від’ємна динаміка була зафіксована також і по відношенню до червневого показника поточного року (-67%)”, – йдеться в повідомленні .

Зазначається, що формування такого негативного тренду сталося внаслідок різкого зниження обсягів великовузлового складання на заводі Єврокар (Закарпатська область), який є єдиним працюючим у цьому році підприємством легкового сегмента вітчизняного автопрому.

За місяць на підприємстві було зібрано лише 150 автомобілів, що у два рази менше, ніж роком раніше, і майже в чотири рази менше за його червневий обсяг випуску.

Виробництво вантажних автомобілів у минулому місяці становило лише п’ять одиниць, що в 10 разів менше від результату річної давності.

Виробники автобусів за місяць випустили 66 машин, що на 8 одиниць більше, ніж у липні 2017 року, і в той же час на 11 машин менше за червневий показник.

Загалом з початку року в Україні було виготовлено 4074 одиниці автотранспортних засобів, що на 1,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року.