СБУ блокувала незаконний збут зброї в різних регіонах України

Співробітники Служби безпеки України у рамках заходів з протидії незаконному обігу зброї блокували протиправне зберігання та збут зброї і боєприпасів в різних регіонах нашої країни.

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники Управління СБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури задокументували два факти продажу мешканцем Дніпропетровщини семи гранат РГД-5 та Ф-1, п’яти гранатометів РПГ-22 та РПГ-26 та майже півтори тисячі набоїв до автомата Калашникова. Зловмисник збував військові засоби ураження на території Дніпропетровської та Донецької областей.

Правоохоронці затримали торгівця зброєю в одному з населених пунктів Дніпропетровської області після незаконної реалізації засобів ураження.

Наразі затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Також на Дніпропетровщині оперативники спецслужби спільно з поліцією виявили зброю та боєприпаси у мешканця Петропавлівського району. Військові засоби ураження він зберігав на подвір’ї власного помешкання.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили два ручних протитанкових гранатомети РПГ-26, дві гранати РГД-5, постріл гранатометний ВОГ-М, три запали та понад сто набоїв калібру 5,45 мм.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Вирішується питання щодо оголошення фігуранту справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправних дій.