США передали українським військовим контрбатарейні радари

Уряд США передав Збройним силам України чергову партію військового обладнання – два контрбатарейні радари.

Як повідомляється на сторінці Генштабу Збройних сил України у Facebook, церемонія передачі відбулася у п’ятницю в Києві за участю посла США в Україні Марі Йованович.

Начальник Генштабу Віктор Муженко особливо наголосив, що допомога США в оснащенні української армії сучасними зразками військової техніки, а також у підготовці персоналу для їх обслуговування і ремонту “є критично важливим фактором у процесі військової реформи”, пише Інтерфакс.

“Україна стала першою країною, якій США надали дозвіл обслуговувати та ремонтувати такі радари. Це ще раз підкреслює, що військовослужбовці ЗСУ спроможні користуватися високотехнологічною зброєю”, – додав В.Муженко.

Як відомо, з 2014 року американська сторона в рамках контракту на міжнародну технічну допомогу передала ЗСУ понад 30 таких станцій контрбатарейної боротьби різних модифікацій. Загалом за цей період ЗСУ отримали від США технічну та гуманітарну допомогу на суму майже $250 млн.

Така допомога передбачає, зокрема, медичне обладнання, прилади нічного бачення, станції контрбатарейної боротьби, автомобілі, радіостанції, GPS-навігатори, ліцензійне програмне забезпечення для центрів підготовки, лазерні системи імітації бойових дій тощо.