Депутат Європарламенту закликав Кнайсль піти у відставку через запрошення Путіна на весілля

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль повинна негайно піти у відставку через те, що запросила президента Росії Володимира Путіна на своє весілля.

Про це заявив депутат Європарламенту від фракції «Зелені – Європейський вільний альянс» Мішель Реймон в своєму Twitter.

«Володимир Путін – самий агресивний зовнішньополітичний противник ЄС. Для Кнайсль абсолютно неприйнятно запросити його приватно на вечірку», – написав Реймон.

Він нагадав, що Євросоюз ввів санкції відносно Росії після «агресії Путіна проти України». Країни Балтії з російськими меншинами відчувають постійну загрозу, Путін підтримує Асада, в даний час розслідуються втручання Росії у вибори США і участь в отруєнні «Новачком», на голосування по Brexit в значній мірі впливала російська пропаганда, перераховує Реймон.

Президент России Владимир Путин прибыл в австрийский Грац, где проходит свадьба министра  иностранных дел Австрии Карин Кнайсль

«Бірюзово-блакитний уряд (коаліційний уряд Австрійської народної партії і Австрійської партії свободи. -ред.) сприймається як затяжна рука російського режиму в Євросоюзі і погано впливає на хорошу репутацію країни», – зазначає Реймон.

За його словами, це проблема не тільки австрійська, а й європейська. Якщо Кнайсль не покине свій пост добровільно, то канцлер Австрії Себастьян Курц повинен запропонувати її відставку президенту сьогодні, додав Реймон.

Путін відвідає церемонію одруження Кнайсль і інвестора Вольфганга Майлінгера 18 серпня, розповів прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков. Кнайсль запросила Путіна на весілля під час його червневого візиту до Відня, зазначив помічник президента Юрій Ушаков. Весілля пройде в виноробному господарстві на півдні австрійської провінції Штирія.

Всього в Європарламент входить 751 депутат від восьми фракцій, також є незалежні члени. «Зелені – Європейський вільний альянс» – це п’ята за чисельністю фракція: в Європарламенті у неї 52 депутата.