Міністерство інформполітики запустило радіопрограму з вивчення державної мови

Міністерство інформаційної політики України презентувало програму з вивчення української мови “Українська – це просто!”, яку транслюватимуть у робочі дні о 18:30.

Про це повідомила прес-служба МІП.

Передбачається, що програма навчатиме української ненав’язливо – протягом 1 хвилини ведуча, філолог Оксана Бас-Кононенко, навчатиме слухачів правильно і красиво спілкуватися, пояснюватиме значення різноманітних українських слів та виразів.

“Багато хто хоче заговорити українською мовою, але не наважується. Вважаю, що завдяки ось такому прекрасному ненав’язливому простому формату ми зможемо допомогти”, – говорить ведуча, яка є доцентом кафедри української мови та прикладної лінгвістики Інституту філології Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Програма транслюватиметься на радіо “Хіт FM”. Контент-директор цієї радіостанції Анна Лісовська підкреслила, що програма виходитиме, коли люди повертатимуться з роботи додому.

“Вони будуть звертати увагу не на затори, а на хорошу програму про українську мову. У такому форматі вони можуть слухати дорогою та запам’ятовувати”, – додала вона.

Зазначимо, що проект ініціювало Міністерство інформаційної політики України на виконання указу президента України “Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України”.