Кабмін виділив ще 100 мільйонів на модернізацію шахт

Кабінет міністрів України скерував ще 100 млн гривень на модернізацію державних шахт. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду.

В уряді зазначили, що за 6 місяців 2018 держшахти видобули 2 161,5 тисяч тонн вугілля, що на 154,5 тисяч тонн менше від плану і на 208,2 тисяч тонн менше, ніж у відповідному періоді 2017 року. Зокрема, з 11 шахт на підконтрольній території прибуток від випуску товарної продукції отримало лише ПАТ Шахта “Надія в сумі 12,6 млн гривень.

Таким чином, за півроку збитки держшахт склали 1,73 млрд гривень, що на 199 млн гривень менше, ніж у минулому році. У зв’язку з цим на шахтах утворився дефіцит обігових коштів для придбання матеріалів і обладнання, оплату послуг і податків. Крім того, не вистачає коштів на модернізацію.

Кабінет міністрів прийняв рішення перерозподілити 100 млн гривень, зменшивши витрати на охорону праці та підвищення техніки безпеки і підвищивши їх за програмою “Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції”.