Безпілотний автомобіль Apple потрапив в аварію в Каліфорнії

Безпілотний автомобіль під керуванням штучного інтелекту від Apple потрапив в аварію в Каліфорнії.

Про це заявили в автомобільному управлінні штату в п’ятницю, 31 серпня. Сам інцидент трапився ще 24 серпня неподалік від штаб-квартири Apple в Купертіно.
В аварії ніхто не постраждав. Безпілотний автомобіль Lexus RX450H рухався зі швидкістю 1,5 кілометра на годину і збирався виїхати на автостраду, чекаючи можливості для безпечного перестроювання. У цей момент в нього врізався Nissan Leaf під управлінням звичайного водія зі швидкістю 25 кілометрів на годину.

Розробки Apple в області безпілотного водіння тримаються в секреті. Відомо лише, що над програмою працюють близько 5000 співробітників. Деякий час назад компанія отримала дозвіл на тестування таких машин від влади Каліфорнії. За різними даними, в парку Apple близько 60 безпілотних автомобілів. Відомо також, що для підстраховки в кожному автомобілі присутній звичайний водій.

Тести в цій сфері ведуть відразу кілька високотехнологічних компаній. Це не перший випадок, коли безпілотні автомобілі потрапляють в аварію. У березні цього року самоврядна машина від Uber на смерть збила в Арізоні жінку. Раніше корпорація General Motors пообіцяла запустити перший безпілотний таксі в 2019 році.