Карпати вдесятьох перемогли “Динамо”

Львівські Карпати у матчі 7-го туру УПЛ створили сенсацію, завдяки дублю Мар’яна Шведа перегравши на виїзді київське Динамо.

Динамо активно почало гру, створивши момент вже на другій хвилині – це Супряга влучив у штангу з метру після прострілу Циганкова. Перші десять хвилин взагалі були повністю за киянами, але поступово гості стали вирівнювати гру, агресивно вступаючи у відбір після кожної втрати м’яча та тікаючи у контратаки.

Карпати у меншості перемогли Динамо, Швед оформив дубль

Динамо, в свою чергу, багато обрізалося: так, на 15-й хвилині Буяльський помилився з передачею перед власним штрафним, після чого Карраскаль підхопив м’яч, обіграв захисника та пробив метрів з 10-ти  Бойко врятував.

Через дві хвилини Ден вже був безсилим: Вербіч віддав діагональ назад прямо на Олексія Гуцуляка, який відірвався від Бурди по лівому флангу, увійшов у штрафний та покотив вздовж воріт на дальню штангу  там передачу замкнув Мар’ян Швед! 0:1!

Динамо провело кілька небезпечних атак, однак чогось більш гострого, ніж удар Сідклея (який замінив травмованого Піваріча) на 42-й хвилині не створило – цей постріл у ближній кут парирував Кучинський. Карпати ж раз за разом проходили динамівців один в один, активно чіплялися за м’яч, проходили до штрафного і на останніх секундах першого тайму шокували НСК Олімпійський, забивши другий гол. На 45+1 хвилині Карраскаль отримав передачу по правому флангу та віддав на Шведа у штрафний, а той одним легеньким рухом прибрав Кадара та потужно пробив у дальній кут – 0:2.

На другий тайм Олександр Хацкевич випустив Назарія Русина, знявши Владислава Супрягу. Гра у атаці пішла настільки круто, що Карпати не вибиралися зі свого штрафного. Тим не менш, до гостроти не доходило до 55-їй хвилини, коли Русин почав прориватися до штрафного, а Мегреміч виставив руку. Назарій впав та заробив штрафний, а Мегреміч отримав другу жовту картку й покинув поле!

Після цього Кучинський відбив два удари метрів за кілька секунд метрів з 10 – спочатку від Русина, а потім ще й від Циганкова. Через хвилину голкіпер Карпат відбив ще й удар Че Че впритул, на 64-й після обвідного удару Сідклея його врятувала штанга, а через чотири хвилини Циганков зі штрафного влучив у поперечину! На 71-й шикарний шанс втратив Русин, який після фантастичного пасу Калітвінцева на лінію воротарського у падінні пробив у сантиметрах від штанги.

Карпати трималися героїчно. У матчі отримали пошкодження Гуцуляк, Кучинський, Ковтун, на поле навіть виносили ноші. Цей героїзм в останні 10 хвилин дуже допоміг у втриманні переможного результату, адже атакувальний темп киян було зірвано. Допомогав цьому і головний арбітр, який свистів усе підряд і давав купу жовтих. Як би там не було, а Карпати таки добилися свого – фінальний свисток зафіксував перемогу львів’ян з рахунком 0:2!

Карпати здобули другу перемогу в сезоні, набрали вісім очок та піднялися на восьму позицію у турнірній таблиці. Динамо ж залишилось третьому місці, маючи у активі тринадцять очок та відстаючи від Олександрії на три! Правда, у киян є ще гра у запасі проти Маріуполя.

Прем’єр-ліга України. 7-й тур.

«Динамо» (Київ) – «Карпати» (Львів) – 0:2

Гол: Мар’ян Швед (17, 45 + 1)

Попередження: Микита Бурда (75), Владислав Калитвинцев (86) – Аді Мегреміч (26), Карраскаль (46), Назар Вербний (81), Максим Кучинський (88)

Видалення: Аді Мегреміч (56, друге попередження)

«Динамо»: Денис Бойко, Микита Бурда, Тамаш Кадар, Йосип Пиварич (Сідклей, 25), Томаш Кедзера, Че Че (Владислав Калитвинцев, 71), Беньямін Вербич, Микола Шапаренко, Віктор Циганков, Віталій Буяльський, Владислав Супряга (Назарій Русин, 46)

«Карпати»: Максим Кучинський, Денис Мірошниченко, Олексій Ковтун, Аді Мегреміч, Орест Лебеденко, Сергій Мякушко, Олексій Гуцуляк (Назар Вербний, 76), Крістіан Ербес, Франчіска Ді Франко, Карраскаль (Олег Бородай, 58), Мар’ян Швед (Дмитро Кльоц, 67)

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ)