Україна і Туреччина разом боротимуться з тероризмом

Україна і Туреччина мають намір співпрацювати у сфері боротьби з тероризмом, незаконним переправлення мігрантів та торгівлею людьми, кіберзлочинностю, відмиванням коштів, незаконним обігом наркотиків, а також транснаціональною організованою злочинністю.

Про це повідомила прес-служба МВС за підсумками зустрічі українського міністра Арсена Авакова з турецьким колегою Сулейманом Сойлу в Анкарі.

Спільну декларацію було підписано сьогодні. Аваков в ході підписання заявив, що Україна нарощує співпрацю з Туреччиною в питаннях протидії тероризму. За його словами, існують також домовленості про співпрацю у військовій сфері.

“Маємо договори про співпрацю прикордонників, гвардії, поліції та рятувальників.  Також, я дякую за співпрацю у військовій сфері. Зараз ми реалізуємо великий проект з модернізації вертольотів Мі-17. Це буде 18 вертольотів”, ‑ пояснив глава МВС України.

Також було підписано меморандум про співпрацю Національної поліції та Головного управління національної безпеки Туреччини. Документом передбачені обмін інформацією між країнами у правоохоронній сфері та програми підвищення кваліфікації поліцейських.