ЄС вимагає скасувати “вибори” в ОРДЛО

У Євросоюзі закликають Росію використати свій вплив на сепаратистів для скасування “виборів” на території “ЛНР” і “ДНР”.

Проведення “виборів” на території “ДНР” і “ЛНР” суперечить мінським угодам. Про це йдеться в заяві спікера ЄС Майї Косьянчич, опублікованій у суботу, 8 вересня, на офіційному сайті Євросоюзу.

“Європейський союз повністю підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах своїх міжнародно визнаних кордонів”, – сказано в заяві.

У заяві також ідеться, що реалізація мінських угод “є ключем до досягнення міцного мирного врегулювання конфлікту на сході України”.

“У цьому контексті оголошення про те, що так звані “вибори” пройдуть у так званій “Луганській Народній Республіці” і “Донецькій Народній Республіці” 11 листопада 2018 року, суперечить духу і букві мінських угод, які мають конкретні положення, що стосуються організації місцевих виборів у цьому регіоні”, – підкреслили в ЄС.

У зв’язку із цим в Євросоюзі заявили, що очікують від Росії, що вона “повною мірою використає свій вплив на сепаратистів”.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що донецькі “депутати” призначили дату позачергових “виборів” глави “ДНР” і “парламенту”. Вони відбудуться 11 листопада. На цей самий день заплановано “вибори” і в “ЛНР”.