У Росії поліція затримала близько 300 учасників акції проти пенсійної реформи

У Москві між поліцією і учасниками акції проти пенсійної реформи відбулися сутички, правоохоронці застосували грубу силу до активістів, передає “Радіо Свобода”.

Як відомо, російський опозиціонер Олексій Навальний оголосив про проведення всеросійської акції протесту у зв’язку з пенсійною реформою, яка запланована на 9 вересня. Зокрема, громадяни РФ обурені рішенням Кремля підняти пенсійний вік. Протести не вийшло узгодити з владою в 59 містах, і лише в 12 вдалося.

Повідомляється, що в Москві між мітингувальниками та правоохоронцями сталися сутички на Великій Дмитрівці. Активісти кидали в правоохоронців пляшки і намагалися прорвати оточення. Як зазначається, правоохоронці садять затриманих в автозаки. Серед затриманих активіст московського штабу Навального Олег Степанов. Кореспондент російського телеканалу “Дощ” постраждала під час сутичок між протестувальниками і поліцією. Також інші російські ЗМІ повідомляють про постраждалих журналістів.

Зазначимо, що спецслужби РФ із застосуванням сили затримують мітингувальників в інших містах країни. За даними ОВД-Инфо, у Росії правоохоронці затримали 291 людину. ЗМІ повідомляють, що на активістів заводять кримінальні справи.