У “ЛНР” завили, що готові передати Україні 44 ув’язнених, засуджених до 2014 року – ЗМІ

Ув’язнені Суходольської виправній колонії у так званій Луганській Народній Республіці, засуджені до 2014 року, виявили бажання перевестися на підконтрольну Києву територію для відбування решти терміну.

Про це вони заявили під час відвідин їх координатором гуманітарної підгрупи Контактної групи від ОБСЄ Тоні Фрішем, передає  ТАСС.

Як пише видання, “голова Міжвідомчої комісії з питань передачі засуджених до 2014 року, які відбувають покарання в установах виконання покарання (УВП) МВС Луганській народної республіки в виправні установи на території України” Роман Ведмеденко, який брав участь у зустрічі, підтвердив, що у рамках “комісії” були розглянуті заяви засуджених.

“… щодо 44 з них прийнято рішення про готовність передати їх на територію, підконтрольну Україні”, – зазначив він.

При цьому “представник ЛНР” в робочій підгрупі з гуманітарних питань Ольга Кобцева додала, що українська сторона до процесу переміщення засуджених до сих пір готовність не проявила.

“На жаль, контакти з новопризначеним уповноваженим Верховної ради України з прав людини (Людмилою Денісовою – ред.) не встановлені, а передача засуджених заблокована українською стороною”, – підкреслила вона.