Збірна України ефектно перемогла грізну Іспанію

Чоловіча національна збірна України з баскетболу перемогла в Києві Іспанію в матчі кваліфікації чемпіонату світу 2019 року.

Чемпіонат світу 2019

Чоловіки. Класифікація

Група I

Збірна України ефектно перемогла грізну Іспанію
Україна – Іспанія – 76:65 (19:12, 17:22, 20:17, 20:14)
Україна: Лень 8 очок, 5 підбирань, Михайлюк 22о, 3пд, 3пр, Конєв 1о, 2пд, Лукашов 11о, 4пд, 5пр, Зайцев 3о, 1пр; Герун 6о, 4пд, Джетер 6о, 4пд, 3пр, Бобров 3о, 5пд, 2пр, Кобець, Кравцов 13о, 4пд, 3пр.
Іспанія: Фернандес 3о, 2пд, 3пр, Агилар 6о, 4пд, Колом 15о, 2пд, 4пр, Паулі 11о, 2п, Саіс 4о, 2пд; Бейран 2пд, Діоп 5о, 6пд, Оріола 4о, 7пд, Родрігес 12о, 2пд, 3пр, Юста 3о.
Статисика матчу

Усвідомлюючи важливість завдання, збірна України одразу почала з козирів. Обидва наші гравці НБА, Олексій Лень та Святослав Михайлюк, почали зі «старту». Господарі намагалися діяти максимально сконцентровано. Та як зазначав напередодні тренер іспанців Серджіо Скаріоло, гості були готові до намагань суперника одразу захопити перевагу. То ж психологічно важливого стартового спурту українцям не вдалося провести. Однак і іспанці не змогли розгулятися під чужим кошиком, як би забажалося. Гості вже першим прорвали захист суперника в матчі, майже через півтори хвилини після початку. Лукашов відповів на це влучним триочковим, закінчивши перевагу іспанців у рахунку в першій чверті. Попри помітний брак в реалізації штрафних, українці до кінця чверті змушували іспанців наздоганяти. Першу 10-хвилинку наші в підсумку виграли в 7 очок.

На початку другої чверті наші хлопці збільшили перевагу до 11 очок. Така різниця зберігалася більшу частину чверті. Однак два триочкових суперника вплинули на перебіг подій. На велику перерву команди пішли за двоочкової переваги збірної України.

Психологічно важлива третя чверть не внесла суттєвого перелому в перебіг боротьби. На її початку гості триочковим Паулі вийшли вперед з мінімальною перевагою. Втім Зайцев з перехоплення Михайлюка повернув нам перевагу в рахунку. Іспанці знову відігралися та вийшли вперед. Команди майже до кінця йшли рівно. Лише на останніх секундах ми здобули п’ять очок переваги перед вирішальною четвертою 10-хвилинкою.

У заключній чверті українці продовжували активно йти вперед, змушуючи суперника наздоганяти. Наші кілька хвилин тримали п’ять очок переваги. Влучний триочковий Михайлюка не надовго її збільшив – Родрігес одразу відповів симетрично. Однак наші хлопці і надалі максимально сконцентровано йшли вперед. Триочковий Лукашова з наступним данком Кравцова збільшили нашу перевагу до 10-ти очок за 2:36 до кінця основного ігрового часу.

Попри спроби врятуватися та триочковий Паулі, наші хлопці перемогу не відпустили. Остаточно розуміння цього прийшло, напевно, з ефектним дальнім влучанням Михайлюка за 45 секунд до сирени. Український новачок Лейкерс став найрезультативнішим у нашій команді – 22 очка, з них реалізував 5 з 9-ти триочкових.

У підсумку збірна України переграла в Києві грізну Іспанію з перевагою в 11 очок. Далі на черзі Чеорногорія – 17 вересня на виїзді.