Фільм «Ефір» покажуть на Варшавському міжнародному кінофестивалі

Стрічку «Ефір» режисера Кшиштофа Зануссі відібрано до участі у позаконкурсній програмі «Спеціальні покази» Варшавського МКФ.

Картина є новою версією легенди про доктора Фауста, дія якої розгортається на початку Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією. Це історія про військового лікаря, який на початку ХХ століття проводить наукові експерименти над людьми задля отримання влади над ними, повідомляє прес-служба Держкіно.

Містична драма «Ефір» створена міжнародною командою кінематографістів з України (кіностудія «Інтерфільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно), Польщі, Угорщини та Литви. Прем’єра фільму в Україні запланована на березень 2019 року.

Нагадуємо, що у конкурсній програмі короткометражних фільмів представлена картина «Штангіст» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, а стрічка Марисі Нікітюк «Коли падають дерева» представлена у надихаючій секції фестивалю «Відкриття». Усі три фільми створені за підтримки Державного агентства України з питань кіно.