Суд відмовив у виклику Карпова і Болотова в якості свідків по справі Савченко

Українська льотчиця, народний депутат України Надія Савченко сьогодні під час повторного допиту в Донецькому міському суді заявила про те, що мала можливість здійснити втечу з полону, але не скористалася нею.

«Увечері, 17 червня (2014 року) полонених били, мене не чіпали, сказали «на закуску залишимо. Потім прийшов лікар, перев’язав полонених. Я могла б утекти, але не стала цього робити. Тікати треба або всім, або нікому. Та й не настільки я вважала тих, хто мене полонив, ворогами», – сказала Надія Савченко.

Вона зазначила, що не вважає своїми ворогами ополченців.

«Ворогами мені були росіяни, а не луганські хлопці, які взяли в руки зброю», – заявила Савченко.

Адвокати Савченко неодноразово стверджували, що вона була взята в полон ополченцями в день обстрілу російських журналістів 17 червня 2014 року, а на територію РФ потрапила 24 червня у супроводі співробітників спецслужб Росії.

Так, 1 лютого Савченко в ході повторного допиту в Донецькому міському суді знову заявила, що на територію РФ її насильно перевезли.

«В полоні мені неодноразово говорили про те, що мене перевезуть в Росію. Я не хотіла в це вірити, але 23 червня до спортзалу, де я перебувала, приїхали дві машини, «Нива» і якась ще. Мене посадили в одну з них і повезли. Перед цим Плотницький (глава самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницький. – Ред.) передав водієві «Ниви» в пакеті мій телефон і документи. Автомобілі зупинилися на якійсь галявині. Мене передали там двом людям, росіянам», – сказала Савченко.

У ході допиту адвокат підсудної Ілля Новіков показав фотографію, людини на якій Савченко упізнала як водія «Ниви».

«Це Павло Карпов – колишній співробітник адміністрації президента Росії», – стверджує Новіков.

Сторона захисту попросила запросити Карпова в суд в якості свідка. Також в якості свідка адвокати хочуть притягнути екс-главу «ЛНР» Валерія Болотова.

«Крім того, я прошу викликати на допит Валерія Болотова, який теж може дати свідчення по цій справі», – сказав інший адвокат Савченко Микола Полозов.

Суд відмовив у виклику Карпова і Болотова в якості свідків по кримінальній справі.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.