У Норвегії за підозрою в шпигунстві затримали російського громадянина

Влада Норвегії повідомили про затримання російського громадянина за підозрою в скоєнні незаконної розвідувальної діяльності.

Інформаційне агентство Норвегії (NTB) 23 вересня відзначає, що чоловік був затриманий в аеропорту Гардермоен поблизу столиці Осло 21 вересня.

Агентство повідомляє, що чоловіка, ім’я якого не розголошується, взяли під варту після слухання в окружному суді Осло 22 вересня.

Його будуть утримувати протягом двох тижнів через ризик знищення доказів, цитує NTB представника Служби безпеки Норвегії.

Чоловіка підозрюють у проведенні незаконної розвідувальної діяльності після відвідування семінару в норвезькому парламенті з питань цифрових технологій.

У грудні Росія заявила, що затримала норвезького громадянина за підозрою в шпигунстві після того, як він нібито отримав секретні документи від російського громадянина, який також знаходиться під арештом.

Росія засудила кілька людей з сусідніх країн, включаючи Естонію, Литву і Україну, за звинуваченням у шпигунстві. Напруга особливо посилилося після анексії Росією українського Криму в 2014 році і участі в бойових діях на сході України.

Кремлівські критики кажуть, що Росія використовує шпигунські претензії як інструмент геополітичної конкуренції.