Російська влада заборонила виїзд з Донбасу на територію РФ всім чоловікам призовного віку

Російська окупаційна адміністрація заборонила виїзд на територію РФ всім чоловікам призовного віку, незалежно від їхнього громадянства та обставин, за яких вони опинились на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута.

«За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російська окупаційна адміністрація приховано заборонила виїзд на територію РФ всім чоловікам призовного віку, незалежно від їхнього громадянства та обставин, за яких вони опинились на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Крім того, запроваджено й інші обмеження громадянських прав для населення чоловічої статі», – розповів Праута.

За його словами, заборонено перебувати на лікуванні не за місцем прописки, або проживати більше трьох діб у інших населених пунктах без реєстрації т.зв. «правоохоронними органами».

Зазначені обмеження введено за вимогою російських слідчих та співробітників органів ФСБ РФ, які здійснюють розшук т.зв. військовослужбовців російсько-окупаційних військ, причетних до скоєння правопорушень і самовільного залишення місць служби.
«При цьому, під зазначеним приводом вживають комплексних заходівз виявлення осіб, які ухиляються від осіннього призову на військову службу у складі підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ», – додав Праута.