“Заступнику міністра освіти, науки і молоді” окупаційної влади Криму відмовлено у швейцарській візі

Влада Швейцарії відмовила у видачі в’їзної візи так званому “заступнику міністра освіти, науки і молоді” окупаційної влади Криму Айдеру Аблятіпову.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Росії.

“Розчаровані рішенням влади Швейцарії відмовити у видачі візи в Москві заступнику міністра освіти, науки і молоді Республіки Крим Аблятіпову”, – зазначено в повідомленні.

У російському зовнішньополітичному відомстві повідомили, що Аблятіпов збирався взяти участь у 39-й сесії Ради ООН з прав людини в Женеві.

Також у МЗС висловили жаль у зв’язку з тим, що Швейцарія не прислухалася до звернень Росії і позбавила її представника права донести до Ради ООН з прав людини “реальну картину того, що відбувається на півострові Крим”.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Крим оголошено тимчасово окупованою територією. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. РФ заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості