Євген Кравцов: ще сім локомотивів General Electric прибули до України

До Чорноморська (Одеська область) прибули сім локомотивів General Electric (GE) TE33AC “Тризуб”, а прибуття наступної партії очікується через два тижні.

Про це повідомив в.о. голови правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

“Ще сім нових тепловозів GE вночі прибули до Чорноморська. З США вони виїхали приблизно місяць тому. Через кілька днів – відправляються на доукомплектування до України”, – зазначив Кравцов.

За його словами, вже в листопаді 8 локомотивів GE Evolution будуть в роботі на залізниці: “Плануємо задіяти їх для перевезень у південному напрямку”.

В.о. голови правління “Укрзалізниці” висловив сподівання, що перші 30 тепловозів українська сторона зможе отримати до кінця поточного року.

“Наступну партію чекаємо за два тижні”, – додав він.

Як повідомлялося, на початку серпня General Electric Transportation відправила до України перший із 30 локомотивів GE TE33AC. 11 вересня він прибув до України.

Рамкова угода між “Укрзалізницею” і GE передбачає 15-річне партнерство із поновлення і модернізації тягового рухомого складу, перший етап якого – поставка “Укрзалізниці” в лізинг 30 нових дизельних локомотивів GE TE33AC із рівнем локалізації 10%.