У США заявили про готовність вводити санкції проти осіб, наближених до президента РФ

Американська адміністрація готова вводити санкції щодо осіб, наближених до президента Володимира Путіна, якщо Росія буде вести зловмисну діяльність на світовій арені.

Про це заявив у середу помічник міністра фінансів США Маршалл Біллінгслі. Він курирує фінансову розвідку і протидію фінансуванню тероризму.

“Ми вирішили, що сутність російської зловмисної поведінки неприйнятна, і ми будемо нав’язувати неймовірні витрати і наслідки близького кола президента Путіна”, – сказав Біллінгслі, виступаючи на слуханнях в одному з підкомітетів комітету з фінансових послуг Палати представників Конгресу США.

“Думаю, вони прийшли до усвідомлення того, що ми серйозно на це налаштовані, і що ми будемо діяти рішуче, якщо їх зловмисна поведінка буде зберігатися”, – підкреслив представник мінфіну США, маючи на увазі російську владу.

Він також додав, що різні обмежувальні заходи США не можуть бути єдиним американським засобом стримування Росії.

“Хоча наша санкційна програма щодо Росії входить в число найбільш активних, санкції не є і не можуть бути єдиним інструментом, на який ми покладаємося”, – йдеться в тексті вступного слова Біллінгслі, підготовленого до слухань в одному з підкомітетів комітету з фінансових послуг Палати представників Конгресу США.

“Масштаби і складність зловмисної діяльності Росії набагато перевищують аналогічні з боку інших країн. Відповідно, в певних обставинах інші інструменти будуть або доповнювати або просувати набагато більш ефективним чином інтереси нашої національної безпеки у протидії російської агресії”, – стверджував співробітник мінфіну США, не вдаючись в деталі.