Екс-міністр у справах Brexit оцінив шанси Лондона домогтися угоди з ЄС в 90%

Уряд Терези Мей з вірогідністю в 80-90% доб’ється від Брюсселя укладення підсумкової угоди за умовами “розлучення” між Великобританією і ЄС.

З такою оцінкою виступив у неділю в інтерв’ю телеканалу “Скай ньюс” колишній міністр у справах Brexit Девід Девіс.

“Я думаю, що угода буде. Оцінюю ймовірність цього в 80-90%”, – сказав політик, який бере участь у роботі щорічної конференції правлячої Консервативної партії, що відкрилася в неділю в Бірмінгемі. Разом з тим, на думку Девіса, підсумкова угода відрізнятиметься від тієї, на якій зараз наполягає Кабмін, і нагадуватиме угоду про вільну торгівлю з ЄС, що не відповідає очікуванням виборців.

Екс-міністр, який залишив свій пост в липні через незгоду з урядовим планом Brexit, представленим в заміській прем’єрській резиденції Чекерс, висловив впевненість у тому, що дотримання цього плану буде коштувати консерваторам голосів на наступних виборах до парламенту країни. Він також заявив, що не чекає проведення дострокових виборів, ініціювати які могли б спробувати противники Мей у лавах торі, поставивши на голосування питання про довіру прем’єру. При цьому сам Девіс зізнався, що в цьому випадку виступив би на підтримку глави уряду.

Зі свого боку Тереза Мей в ранковому інтерв’ю програмі “Шоу Ендрю Марра” телерадіомовної корпорації Бі-бі-сі закликала всіх членів Консервативної партії працювати спільно для того, щоб добитися кращого з можливих варіанти Brexit для Сполученого Королівства. Вона також додала, що як і раніше “хоче домогтися угоди з Євросоюзом, що дозволить уникнути сценарію так званого хаотичного Brexit.