Столична рада прийняла рішення скасувати рух маршруток

У Києві до 2024 року мають намір скасувати рух маршруток, це передбачено рішенням міської ради, ухваленим сьогодні, повідомляє прес-служба Київради.

2 жовтня депутати підтримали рішення про розробку міської комплексної цільової програми розвитку транспортного обслуговування населення та забезпечення безпеки дорожнього руху в 2019-2024 роках.

Документом мають намір передбачити кардинальне реформування системи громадського транспорту столиці, зокрема прибрати маршрутки, оновити парк автобусів, трамваїв та тролейбусів. У Київраді підкреслили – нині 40% столичних маршруток курсують незаконно, а дієвого контролю за їх роботою немає. Цю проблему покликана вирішити цільова програма.

Повідомляється, що цільова програма повинна передбачати жорсткі правила організації роботи муніципального транспорту.

“Зокрема мають бути чітко виписані процедури надання пільг з оплати проїзду громадянам, які мають на це право, на всіх маршрутах на єдиних умовах. У пріоритеті – можливість використання єдиного проїзного квитка, визначення єдиних вимог до якості транспортного обслуговування населення, забезпечення доступності транспортних послуг для населення та максимізація виручки від оплати проїзду”, – йдеться в повідомленні.

Упродовж півроку з моменту оприлюднення сьогоднішнього рішення транспортний департамент КМДА має напрацювати документ щодо підвищення організації та забезпечення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки.

Відзначимо, за прийняття рішення проголосовли 75 депутатів.

В Києві протягом місяця представлять електронний квиток для проїзду в громадському транспорті. Вже зараз у столичному транспорті закінчують встановлювати валідатори.

З 14 липня проїхати в столичному метро коштує 8 грн або 6,50 грн за умови поповнення картки на 50 поїздок. Аналогічно (8 грн) з 14 липня коштує проїзд в наземному комунальному транспорті, міській електричці і на фунікулері.