Архітектора, який написав статтю про віллу Кисельова в Криму звільнили з роботи

Кримського архітектора Володимира Мазурина, автора статті про віллу телеведучого Дмитра Кисельова в Коктебелі, звільнили з будівельної компанії «Столиця».

Про це сам Мазурін повідомив «Новій газеті».

«4 жовтня розбудили рано вранці, сказали, що терміново потрібно під’їхати в офіс до Сімферополя. А я живу в Феодосії. Приїхав – мені тут кажуть: ви нам більше не потрібні. І простягають угоду про розірвання договору. За згодою сторін», – розповів архітектор.

За словами Мазурина, після звістки про звільнення йому стало погано.

«Тиск 180/90 і цукор в крові 20,8 ммоль», – сказав він, додавши відповідні медичні документи.

Скандал навколо коктебельской вілли телеведучого Дмитра Кисельова розгорівся 1 жовтня. Тираж феодосійської газети «Город24» зі статтею Мазурина про віллу був вилучений з продажу. Сам Кисельов заявив, що вважає архітектора «шахраєм», здирником, і подав на нього заяву в поліцію.

Відзначимо, що стаття Мазурина про віллу Кисельова «Чародії зсувного схилу» не носила критичний характер: в ній йшлося про те, що будівля в разі зсуву може з’їхати зі схилу, на якому стоїть. Також в ній повідомлялося, що вартість будинку – близько 200 мільйонів рублів. Дмитро Кисельов раніше заявив, що витратив на коктебельский будинок «непосильні для себе» гроші, для чого залучив кредит.

Газета «Город24» належить депутату феодосійської міської думи Максиму Онищенко.

Телеведучий і директор «Росії сьогодні» Дмитро Кисельов – впливова фігура в Коктебелі. Він володіє землею з посадками маслинових дерев, виноградним господарством і винзаводом, щорічно проводить тут джазовий фестиваль, а в 2017 році запропонував влаштувати на узбережжі бухти “Тиха” гольф-поле. Ініціативи не зустріли схвалення місцевих жителів.