Шевчук: всі в нашому тренерському штабі амбітні і хочемо рости

В’ячеслав Шевчук провів першу прес-конференцію в якості головного тренера «Олімпіка», який зазнав поразки від «Динамо» (0:1).

– Це моя перша післяматчева прес-конференція, але я розумію, що тренер завжди повинен з вами спілкуватися. При будь-якому результаті. Ми граємо для вболівальників, а ви висвітлюєте всі ці події. Що стосується матчу, то напередодні я говорив, що ми граємо проти хорошої команди, у складі якої виступає 11 футболістів своїх національних збірних. Так, у «Динамо» зараз має місце психологічно складний момент, але, повторюся, ця команда складена з футболістів високого рівня. В цілому, вважаю, вийшов хороший матч. У нас на кожен з таймів був свій план. До перерви збиралися будувати свою гру, відштовхуючись від надійної, дисциплінованою оборони, розраховуючи на контратаки. А в другому таймі планували застосовувати «високий» пресинг протягом усіх 45-ти хвилин ігрового часу. Задоволений хлопцями. В цілому, у нас все повчитися, наші футболісти залишили на полі всі свої сили, віддали себе грі на всі сто. І в підсумку, для уболівальників матч вийшов інтригуючим.

– Що вам сказав Олег Лужний після гри?

– З Олегом Романовичем нас познайомив в 99-му році Віталій Кварняций. Тоді я був капітаном молодіжної збірної, а Лужний – капітаном національної команди. З тих пір ми весь час спілкуємося. Більш того, зараз в Києві ми сусіди. Після гри я привітав його з перемогою. Трохи сказав і про свою команду. Кожен тренер захищає інтереси своїх футболістів, своєї команди.

– Як вам відчуття після першого матчу, проведеного в якості тренера?

– Це велика відповідальність. І це приємно, оскільки я люблю виклики. Ніколи не ховався від відповідальності, завжди відповідав за свої слова і вчинки. Якщо я взявся за цю роботу, від віддам їй себе повністю. Не знаю, як все складеться, але весь свій досвід покладу заради досягнення мети. Так само як і весь наш тренерський штаб – в ньому зібрані молоді, але дуже амбітні фахівці.

– Наскільки гравці «Олімпіка» вже розуміють ваші вимоги?

– Я не був якимось супер-талановитим футболістом. Всього в своєму житті добивався роботою. При цьому на моїй позиції завжди була висока конкуренція. Пишаюся тим, що до 38-ми років грав в такому великому клубі, як донецький «Шахтар». Всі знають, що я емоційний, але, перш за все, своїм підопічним я прагну передати свій професіоналізм, прагну, щоб вони теж гранично відповідально ставилися до своїх обов’язків. Ось зараз я дав команді два дні вихідних, але попросив хлопців знайти час для відновного тренування. Побачимо, як вони мене почули.

– Чому своїм помічником ви вибрали Руслана Ротаня?

– Ми з ним дуже давно знайомі. Так, в матчах, коли грали між собою наші клуби, у нас з Русланом часто відбувалися сутички на полі, але він завжди мені подобався як людина – це дуже вихований, інтелігентний, грамотний хлопець. І при цьому Ротань – справжній професіонал своєї справи, який хоче розвиватися і прагне досягти поставлених перед собою цілей. Ми всі в нашому тренерському штабі амбітні і хочемо рости. Радий, що запросив Руслана. Мені потрібен був новий погляд, свіжі ідеї, розуміння сучасного футболу. Сподіваюся, ми будемо рости як тренерський штаб.