Луценко: до вибухів у Ічні керівника військових складів звільнили з посади

Начальника 6 Арсеналу в Ічні Чернігівської області Міністерство оборони звільнило з посади після перевірки незадовго до вибухів на складі боєприпасів.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу.

“У серпні 2018 року підрозділи Сил спеціальних операцій провели антидиверсійні відпрацювання всіх складів на території України. В Ічні цю перевірку провалили. Контрдиверсійна готовність саме в Ічні відсутня, про що свідчить внутрішня робота Міністерства оборони, Генерального штабу. Вони дійсно це встановили. І саме за це був знятий керівник. Це сталося буквально місяць-півтора тому”, – повідомив Луценко.

За його словами, після проведених перевірок військовою прокуратурою і Міноборони восени минулого року, плани щодо вдосконалення безпеки військових складів у Ічні не були реалізовані.

Нагадаємо, 9 жовтня, в Чернігівській області вибухнув склад боєприпасів.

Державна служба по надзвичайним ситуаціям повідомила, що з місця вибуху 6-го Арсеналу поблизу міста Ічня Чернігівської області евакуйовано близько 10 тис. осіб.

За фактами вибухів на складі боєприпасів у Чернігівській області військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження.