Новинський назвав дії НАЗК некомпетентними, і обіцяв подати до суду

Народний депутат України з фракції “Опозиційний блок” Вадим Новинський заперечив інформацію НАЗК про незадекларовані ним акції.

Про це йдеться на його офіційному сайті.

Пов’язане зображення

“З повідомлення в пресі та на сайті НАЗК, я дізнався, що мова йде про те, що я не вказав в деклараціях за 2015 і 2016 роки вартість приміщень, які я орендую і в яких розміщена моя приймальня, а також вартість акцій деяких компаній. Агентство бачить в цьому «ознаки кримінального правопорушення».

Я знаю, що декларація заповнена мною повністю відповідно до вимог законодавства, а заяву НАЗК про виявлення «ознак кримінального правопорушення», я розглядаю як продовження незаконного тиску влади на політичного опонента”, – відзначив Новинський.

Нардеп вважає, що представники Агентства демонструють повну некомпетентність, «творчо» трактуючи свої ж рекомендації.

“У декларації зазначено всі компанії, акціями яких я володію безпосередньо, і в яких я є бенефіціаром, включаючи реєстраційні номери, адреси і кількість акцій, які мені належать. Інформація про володіння акціями декларується мною багато років поспіль, будучи народним депутатом. Кожен може в цьому переконатися, ознайомившись з моєї декларацією, зайшовши на сайт НАЗК”, – зазначив Новинський.

Він також додав, що інформація в декларації дозволяє повністю ідентифікувати об’єкти і здійснити перевірку: “мені приховувати нічого”.

“Що стосується НАЗК, то їх непрофесійні дії завдають прямої шкоди моїй репутації, і я залишаю за собою право звернутися до суду”.

Нагадаємо, сьогодні Національне агентство з питань запобігання корупції опублікувало інформацію про нібито подані Вадимом Новинським недостовірні дані в декларації.