Росія призупинить поставки бензину в Білорусь

Міністр енергетики РФ Олександр Новак пояснив припинення поставок “збереженням пропорції доходів бюджетів відповідно до раніше запланованих показників”.

Росія з листопада 2018 року до кінця 2019 року не постачатиме Білорусі бензин, дизельне паливо і мазут. Про це повідомив журналістам  міністр енергетики РФ Олександр Новак. Він пояснив припинення поставок умовами підписаного раніше відповідного індикативного балансу – документа, що встановлює обсяги поставки нафтопродуктів.

“Що стосується автобензину, дизельного палива, мазуту – в індикативний балансі передбачені нульові показники”, – заявив Новак.

За його словами, додаток до угоди між Росією і Білоруссю, зокрема, передбачає заборону на поставки темних нафтопродуктів “з тим, щоб зберегти пропорції доходів бюджетів відповідно до раніше запланованих показників”.

У той же час документ передбачає збереження поставок певної продукції нафтохімічних заводів, яку не виробляють в Білорусі, продовжив Новак. Йдеться про лакофарбовані вироби, хімічну продукцію, тобто продукції не нафтопереробних, а нафтохімічних заводів, пояснив він.