Збірна України U-21 здобула перемогу над збірною Шотландії

Матч 9-го туру кваліфікації Євро-2019 U-21 між збірними України та Шотландії завершився перемогою нашої збірної.

Матч почався для нас просто феєрично: українці провели позиційну атаку, шотландці відбилися й провели невдалу флангову атаку у відповідь. Гості розіграли аут, Брофі отримав м’яч та пройшов по правому флангу, простріливши у штрафний, а Льюїс Морган замкнув у ближній кут – 0:1. На 49-й секунді гри. Це вибило наших футболістів з колії хвилин на двадцять, за які шотландці могли забити як мінімум двічі – це Портеус за три хвилини двічі замикав подачу з кутового, одного разу змусивши Зубкова виносити м’яч з лінії. На 27-й все той же Портеус мав третій епізод з кутового, замкнувши у ближню дев’ятку – цього разу врятував Лунін.

Україна діяла дуже важко. По суті, у нас були лише два момент, перший з яких стався на 19-й хвилині, коли Зубков у штрафному п’яткою скинув під удар Шведу – втім, постріл заблокували. Другий відбувся на 32-й і призвів до взяття воріт: Михайліченко прострілив з лівого флангу в штрафний на Шепелєва, а той у дотик скинув під удар Зубкову. Олександр з лінії штрафного у дотик зовнішньою стороною стопи потужно пробив у ближній кут, і м’яч рикошетом від захисника влетів у ворота! 1:1! Більше гостроти у першому таймі не було.

Збірна України U-21 здобула перемогу над Шотландією

Другий тайм був діаметрально протилежний першому. Україна з перших секунд захопила ініціативу та проводила атаку за атакою. Кілька разів у штрафний вривався Третьяков, через себе у падінні повз ворота пробивав Зубков. Шотландці нічим не відповідали, і, зрештою, пропустили – причому трохи курйозно. На 56-й хвилині Олександр Зубков прийняв м’яч у центрі та лупонув із середньої дистанції – м’яч полетів по центру, однак відскочив від рук Макрорі у ворота! 2:1! Шотландці до 70-х хвилини майже не відповідал, та й після них особливо гострими не були – небезпечним був хіба шо відскок на 74-й хвилині, коли Кадден пробив вище воріт з лінії штрафного. Українці відповідали вриваннями Третьякова та ударами Зубкова. Не дивлячись на фінальний тиск, відігратись шотляндцям так і не вдалося, а на 90+3-й хвилині наша збрна провела контратаку, в якій Коваленко вийшо вч-на-віч з голкіпером та забив третій гол.

Україна набрала 17 очок та зайняла чисте друге місце, відірвавшись від шотландців на три очки. Втім, згідно рейтингу команд, які зайняли другемісце, наша збірна поки що не проходить на Євро.

Кваліфікація Євро-2019 U-21, 9-й тур

Україна U-21 – Шотландія U-21 – 3:1

Голи: Зубков, 32, 56, Коваленко, 90+3 – Морган, 1