Кримський міст потроху обвалюється

Останні інциденти на незаконному будівництві змусили фахівців говорити про погану стабільність і стійкість конструкції, яка з’єднує Росію з окупованим Кримом.

Про проблеми «гордості» Путіна розповів відомий український архітектор Георгій Духовичний, – передають Факти.

За його словами те, «що зроблено Росією в Керченській протоці» – це політична авантюра і спроба продемонструвати «імперську» перевагу.

Однак намагаючись виділиться, окупанти не врахували проблемну геологічну ситуацію в районі.

«Там немає серйозної ґрунтової основи. До материкових ґрунтів дійти при бурінні не вдається, тому що вони залягають на великих глибинах, а складний перебіг і геологічна підстава не дає можливості зробити мостову конструкцію і її опори міцними і постійними. І той факт, що там менше ніж за рік почали руйнуватися частини моста, є свідченням того, що там не працює найголовніше – у об’єкта відсутня нормальна основа», – заявив фахівець.

Як зазначив експерт, в будівництві прецедент падіння частини одного з несучих елементів є свідченням того, що вся будова ненадійна. Особливо це стосується естакад і мостів.

крымский мост

Тому останні події говорять про те, що Кримський міст може обвалитися будь-якої миті.

При цьому міст неможливо зміцнити з використанням тільки що застосовуються в пострадянських країнах технологій. На думку експерта, ці технології перебувають «ще на рівні кам’яного віку».

4 жовтня стало відомо про обвалення частини Кримського моста.