Президент Трамп не виключив можливості відставки міністра оборони США

Президент США Дональд Трамп заявив, що не впевнений, що міністр оборони Джеймс Меттіс планує піти у відставку, але допустив, що це може статися.

За словами Трампа, він вважає генерала у відставці Меттіса «у деякому роді демократом». Президент заявив про це в записаному заздалегідь інтерв’ю програмі «60 хвилин» на каналі CBS.

«Можливо він планує піти», – сказав Трамп, відповідно до витягів зі стенограми інтерв’ю, опублікованих перед виходом програми в ефір пізніше в неділю.

«Я думаю, він до певної міри демократ, якщо хочете знати правду. Але генерал Меттіс – хороша людина. Ми дуже добре ладнаємо. Можливо, він піде», – додав Трамп.

Як повідомлялося раніше, наближене до американського президента джерело повідомило, що Трамп останнім часом ігнорує поради Меттіса, а вихід США з ядерної угоди з Іраном відбулося після того, як Трамп відкрито не послухався настанов міністра оборони з цього питання.

Трохи пізніше співробітники Білого дому і Конгресу повідомили журналістам, що Трамп прийняв рішення звільнити Меттіса.

Нагадаємо, Джеймс Меттіс – колишній чотирьохзірковий генерал морської піхоти, який у минулому обіймав ряд високих позицій. Він пішов зі служби у 2013 році з посади командувача Центрального командування США. 20 січня 2017 року Трамп призначив Меттіса главою Пентагону.