Бойовики посилюють заходи з примусу населення брати участь у незаконних виборах на Донбасі – Міноборони

Російські окупаційні сили посилюють заходи з примусу місцевого населення брати участь у незаконних виборах на Донбасі, які заплановані на 11 листопада.

Про це заявив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

”Російськими окупаційними адміністраціями на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей посилюються заходи щодо прихованого примушення місцевого населення до участі у так званих виборах 11 листопада. Зокрема, керівникам бюджетних організацій окупантами доведено вказівку про персональну відповідальність за забезпечення максимальної участі у виборах так званих ”державних службовців і працівників підприємств”. Співробітниками соціальних служб на окупованих територіях розповсюджується інформація про можливість позбавлення пенсійного забезпечення пенсіонерів у разі їх неявки на виборчі дільниці”, – повідомив він.

Як відомо, 11 листопада призначено так звані ”позачергові вибори голови ”ДНР” та ”ЛНР” і так званих ”депутатів парламентів”.