Рада відмовилась притягувати до кримінальної відповідальності нардепа Вілкула

Верховна Рада відмовилась підтримати подання Генеральної прокуратури України (ГПУ) про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції “Опозиційний блок” Олександра Вілкула.

За відповідне рішення проголосувало 137 депутатів, з них БПП – 46, Народний фронт – 36, Опозційний блок – 0, Воля народу – 0, Відродження – 0, Батьківщина – 5, Самопоміч – 18, Радикальна партія Олега Ляшка – 9, позафракційні – 23.

Генеральний прокурор Юрій Луценко під час виступу у парламенті закликав депутатів зняти недоторканність зі співголови фракції «Опозиційний блок» Олександра Вілкула.

«Слідство має необхідність провести ряд слідчо-оперативних дій з паном народним депутатом України Олександром Вілкулом, для чого я, як генеральний прокурор України, прошу Верховну Раду прийняти рішення про зняття з нього депутатської недоторканності», – сказав він

За його словами, дії Вілкула на посаді екс-голови ОДА призвели до збитків держбюджету на 15 млн грн.

18 вересня, генеральний прокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва і Дмитра Колеснікова.

8 жовтня Комітет з питань Регламенту та організації роботи парламенту визнав законним подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула і направив до ВР висновок, в якому містяться певні зауваження щодо якості подання.