Француза Алена Гома звільнили з чотиримісячного полону в Ємені

Француз Ален Гома, захоплений в полон в Ємені, визволений після чотиримісячного ув’язнення і скоро повернеться на батьківщину.

Про це йдеться в поширеній у вівторок офіційній заяві Єлисейського палацу.

“Наш співвітчизник Ален Гома, утримуваний більше чотирьох з половиною місяців в Ємені, був сьогодні звільнений. Президент республіки Емманюель Макрон вітає усіх, хто зробив внесок у цю щасливу подію”, – йдеться в заяві президентської адміністрації.

Макрон окремо “тепло дякує” султану Оману Кабусу бен Саїду Аль Саїду і оманську владу за їх вирішальний вплив у врегулюванні ситуації з французьким заручником. Президент Франції “також вітає сприяння саудівської влади”. “Макрон радий швидкому поверненню до Франції Алена Гоми і розділяє радість його сім’ї”, – зазначили в Єлисейському палаці.

За даними французьких ЗМІ, 54-річний Гома був узятий в полон єменськими повстанцями-хуситами. Француз був захоплений разом зі своїм вітрильником, на якому він подорожував по морю. Бунтівники змусили його змінити курс і причалити в єменському порту Ходейда, де він і був захоплений в полон.