Американський військовий загинув у аварії Су-27 на Вінниччині

ВПС США у вівторок повідомили, що військовий США став учасником інциденту з літаком Су-27 України, однак вони поки не можуть підтвердити загибель або поранення військовослужбовця, йдеться в заяві відомства.

“Ми бачили повідомлення про нещасний випадок з військовим США і можемо підтвердити, що військовий США брав участь у цьому інциденті. В даний час інцидент знаходиться в стадії розслідування, і ми будемо продовжувати надавати додаткову інформацію в міру її появи”, — йдеться в повідомленні ВВС США.

Генштаб Збройних сил України у вівторок на своїй сторінці в Facebook повідомив, що при катастрофі СУ-27 у Вінницькій області загинули два пілоти, один з них був військовим США. Однак потім відомство скоригувало повідомлення, залишивши тільки інформацію про те, що загинули два пілоти. Прес-служба прокуратура також повідомила, що під час катастрофи Су-27 загинув пілот повітряних сил збройних сил України, другий загиблий військовослужбовець ВПС Національної гвардії США. Пізніше відомство змінило повідомлення, залишивши інформацію, що “за попередньою інформацією з місця трагедії, обидва пілоти загинули”.