Міністр економіки Франції: угоду щодо Brexit може бути досягнуто в найближчі тижні

Угода щодо умов виходу Великобританії з Європейського союзу може бути досягнута вже в найближчі тижні.

Про це заявив у середу міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер, виступаючи в ефірі радіостанції Radio Classique.

“Всім зараз слід докласти зусилля, щоб досягти тієї мети, яка зовсім очевидна, про що вже нагадав нам президент Французької Республіки Емманюель Макрон – ми хочемо укласти угоду. Це в інтересі і британської сторони, і в цілому європейців. Я вважаю, що в даний час нам недалеко до укладення договору, зокрема завдяки тій чудовій роботі, яка була проведена головним переговірником з Brexit Мішелем Барньє”, – сказав Ле Мер.

“Я вважаю, що в ході недавніх переговорів британська сторона значно пом’якшила свою позицію, вони прогресували з часу так званого плану Чекерса, який був абсолютно неприйнятний, так як ставив під удар єдність європейського ринку. Таким чином прогрес у позиції британської сторони, ті поступки, які були нею зроблені, – все це дозволяє мені сподівається, що в найближчі тижні ми зможемо досягти домовленості”, – сказав Ле Мер. Водночас він висловив сумнів, що цього вдасться домогтися на саміті ЄС у Брюсселі, що починається в середу.