У школах та дитячих садках Києва встановлено більше 2 тис. камер відеоспостереження – КМДА

У київських школах та дитячих садочках встановлено більше 2 тис. камер відеоспостереження.

Про це повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) Київської міської держадміністрації Юрій Назаров.

За даними департаменту, наразі у Києві встановлено 2006 камер відеоспостереження у 938 дитячих садочках та школах. Найбільшою кількістю камер забезпечені заклади Солом’янського району – 280 камер у 120 установах.

”Усі відеокамери підключені до загальноміської системи відеоспостереження. Дані з камер передаються до міського дата-центру. На випадок, якщо у камери з дата-центром обірветься зв’язок, у кожній камері є карта пам’яті, яка дає можливість зберігати відео протягом трьох днів, а кожна школа має відео-реєстратор, який зберігає дані протягом 30 календарних днів”, – сказав чиновник.

Назаров зазначив, що, за даними департаменту, закладів освіти без камер відеоспостереження у Києві немає, але за 2 роки функціонування системи відеоспостереження було вкрадено 48 камер, у 32-х випадках зловмисники були знайдені та покарані.

“Замість викрадених камер ми встановлюємо нові, але оперативно замінити камери не виходить через тендерні процедури із закупівлі, які тривають кілька місяців”, – додав він.