Команда з Полтави перемогла у фіналі Всеукраїнського турніру з дворового футболу “Мільйон на стадіон”

Мільйон гривень на будівництво нового стадіону отримала команда з Полтави, яка перемогла у фіналі Всеукраїнського турніру з дворового футболу “Мільйон на стадіон”, який відбувся 21 жовтня в Києві, повідомив президент Всеукраїнської національної федерації дворового футболу Ілля Кива, повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті, пише ТСН.

“Щодня багато хто з нас бачить зі своїх вікон простих хлопчаків, які ганяють на вулицях м’яча. Ми вирішили підтримати хлопців у їхньому захопленні, подарувати їм свято і додаткову мотивацію до здорового способу життя. Так, півроку тому ми розпочали цей турнір, назвали головний приз – мільйон гривень на будівництво футбольного поля у своєму місті – та організували обласні змагання з дворового футболу в кожній області. І ось сьогодні на цьому полі зустрілися переможці, щоб визначити найкращих. Мільйон – це ваш приз за жагу до перемоги, цілеспрямованість і злагоджену командну гру”, – розповів він.

До участі в чемпіонаті було допущено збірні команди дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, переселенців з району АТО, СЖО 2006-2008 р.н. Головний приз у мільйон гривень отримала команда з Полтавської області, посівши перше місце. Також у липні полтавці вирушать на Чемпіонат з дворового футболу до Європи, де вони зіграють з дитячою збірною Ліги Італії. Друге і третє місце відповідно посіли команди з Херсонської та Київської областей. Призери отримали кубки та медалі, також усім учасникам вручили пам’ятні призи: дипломи і сітки з футбольними м’ячами.

“Це справжнє свято, і свято не тільки футболу, а й спілкування. Адже саме спілкування змінює життя, як дорослих, так і дітей. Я дуже радий за команду з Полтави. І я впевнений, що на їхньому новому футбольному полі зростатиме не одне покоління майбутнього складу збірної України! Адже футбол виховує в нас прагнення до перемоги, силу і дисциплінованість. А чиновникам я скажу: ось вам приклад, як треба витрачати гроші. Подібні призи і турніри повинні проводитися регулярно. Я буду звертатися до обласних керівників, щоб вони підтримували нашу ініціативу”, –  зазначив Кива.

Організатором чемпіонату стала Всеукраїнська національна федерація дворового футболу. Чемпіонат відбувався за участю Федерації футболу України, за підтримки Міністерства молоді й спорту і під патронатом Міністерства внутрішніх справ України. Спонсор – Олександр Журба.

Як повідомлялося раніше, перший матч у межах чемпіонату “Мільйон на стадіон” відбувся 13 квітня в Полтаві.