Навчання НАТО Trident Juncture триватимуть з 25 жовтня по 7 листопада на території Норвегії

Із понад 40 країн-партнерів НАТО лише п’ять візьмуть участь у навчаннях Trident Juncture з 25 жовтня до 7 листопада цього року, Україна – одна з цих країн.

Про це повідомив заступник начальника штабу – начальник головного управління військового партнерства Стратегічного командування з операцій НАТО Одд Егіл Педерсен.

«Це, дійсно, дуже великі навчання, і Україна буде представлена штатними офіцерами в штабах. Загалом із 41 країни-партнера НАТО лише 5 країн беруть участь і серед них Україна», – зазначив він.

За його інформацією, участь у навчаннях візьмуть представники Швеції, Фінляндії, України, Грузії та Йорданії. Початок військових навчань заплановано на 25 жовтня.

Багатонаціональні навчання НАТО Trident Juncture триватимуть з 25 жовтня по 7 листопада на території Норвегії, в Балтійському морі і Північній Атлантиці, включаючи Ісландію і повітряний простір Фінляндії і Швеції. У маневрах братимуть участь близько 50 тисяч солдатів, у тому числі понад 14 тис. військовослужбовців армії США – ВПС, ВМС і Корпусу морської піхоти, а також близько 150 літаків, вертольоти Apache і 60 кораблів, зокрема, атомний авіаносець ВМС США «Гаррі Трумен».