Гройсман: Необхідно “поставити крапку” у всіх розбратах і дати можливість працювати тим, хто хоче проводити реформи

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман на спільному з керівником місії Європарламенту за оцінкою потреб реформування роботи Верховної Ради Петом Коксом на брифінгу в четвер у Києві заявив, що відставка міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса свідчить про те, що Україна входить в серйозну політичну кризу.

Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства “Центр новин”.

“Що стосується відставки А. Абромавичуса – очевидно всім, що ми входимо в серйозну політичну кризу”, – заявив В. Гройсман.

Спікер парламенту наголосив, що “цю кризу мають вирішити представники політичних партій разом із президентом країни для того, щоб стабілізувати ситуацію, щоб дати людям абсолютно чітку перспективу, як ми будемо жити завтра і післязавтра”.

Він знову вказав на необхідність “оновлення коаліційної угоди як чіткого плану дій, а не формального документа”.

За словами В. Гройсмана, коаліційна угода має дати відповідь на те, як буде розвиватися бізнес в країні, який розмір заробітної плати буде у людей, яким буде курс національної валюти.

“Я думаю, що це хочуть зрозуміти всі українці”, – зазначив він.

Голова Верховної Ради додав, що під ці завдання коаліційної угоди необхідно оновити уряд.

За словами спікера, в уряді мають бути люди, які в змозі вирішити завдання, що постають перед країною.

“Як голова Верховної Ради наголошую: я буду проводити консультації з усіма політичними силами для того, щоб знайти правильний план виходу з цієї ситуації, в якій ми сьогодні перебуваємо”, -наголосив В. Гройсман.

За словами голови Верховної Ради, необхідно “поставити крапку” у всіх розбратах і дати можливість працювати тим, хто хоче проводити реформи.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.