У Києві вакцинуватися від грипу можна у 23 комунальних медзакладах

У Києві здійснити вакцинацію проти грипу можна у 23 закладах охорони здоров’я.

Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час перевірки наявності вакцин в аптеках КП «Фармація».

«Наразі здійснити вакцинацію можна у 23 закладах охорони здоров’я столиці. Аптечні пункти комунального підприємства «Фармація», що розташовані у цих медзакладах, у повній мірі забезпечені вакцинами проти грипу. Вакцинація від грипу проводиться двома вакцинами ВАКСІГРИП ТЕТРА/VAXIGRIP TETRA, ціна якої складає 313 грн та ДжіСі Флю, яка коштує 230 грн», – зазначив Поворозник.

За його словами, щеплення жителям столиці проводиться незалежно від місця проживання. «У комунальних закладах охорони здоров’я огляд лікаря, консультація та сама процедура проводяться безкоштовно. Із власного досвіду запевняю, що спеціальної підготовки вакцинація проти грипу не потребує», – розповівв Поворозник.

За його словами, від початку епідсезону проти грипу у міських медзакладах щеплено 6 тис. 325 осіб, у тому числі 1 тис. 615 дітей: “Станом на 30 жовтня у Києві зареєстровано більш як 14 тис. хворих на грип та ГРІ, з них дорослих – близько 4,4 тис., дітей – майже 9,7 тис”.

«За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, в цьому епідсезоні на території України циркулюватимуть наступні штами грипу: вірус, подібний А Michigan (H1N1); вірус, подібний А Singapore (H3N2) та вірус подібний В Colorado», – нагадав Поворозник.

З переліком закладів охорони здоров’я столиці, де проводять щеплення проти грипу, можна ознайомитись на сайті.