ЄС не визнає анексію Криму – єврокомісар

Сьогодні, 4 лютого, під час засідання Європарламенту в Страсбурзі, Європейський комісар з питань регіональної політики Коріна Крету заявила, що анексія Росією Криму негативно вплинула на ситуацію у сфері прав людини та основних свобод, особливо щодо кримських татар.

Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства “Центр новин”.

Коріна Крету наголосила, що ситуація на півострові характеризується систематичним порушенням фундаментальних прав людини та основних свобод.

«Запровадження російського законодавства та громадянства створило ситуацію законодавчої невпевненості та дискримінації. Спільнота кримських татар і ті люди, які підтримують територіальну цілісність України, платять велику ціну за думки, які вони висловлюють», – зазначила Коріні Крету.
За її словами, не були дозволені публічні заходи у Сімферополі до дня пам’яті жертв депортації, закриті кримськотатарські засоби масової інформації, а активісти зазнають переслідувань.
«Випадки зникнення та вбивств молодих кримських татар не розслідуються належним чином», – зауважила єврокомісар.
Коріні Крету також нагадала щодо занепокоєння ЄС стосовно ситуації з Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком. «Їхня справа, за якою спостерігає ЄС, порушує міжнародне законодавство та елементарні стандарти правосуддя. ЄС продовжує вимагати від Росії їхнього негайного звільнення та безпечного повернення в Україну», – резюмувала Крету.
Єврокомісар закликала до повного та вільного доступу міжнародних організацій у сфері прав людини на територію України, включаючи Крим та Севастополь.
«Ми сподіваємося, що місія Ради Європи, яка відбулася минулого тижня, прокладе шлях до покращення ситуації у сфері прав людини на Кримському півострові», – зазначила Крету.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.