Поліцейським обіцяють на третину підвищити зарплати

Міністерство внутрішніх справ України обіцяє з початку 2019 року запровадити механізми соціального забезпечення, серед яких – підвищення заробітної плати, компенсація за оренду житла і система фінансового лізингу на придбання власного житла.

З такою заявою виступив очільник МВС Арсен Аваков під час поїздки на Буковину, повідомляється на сайті відомства.

“Рішенням Кабінету міністрів України ми підвищили заробітну плату для поліцейського та рятувальника на 30 відсотків”, – заявив Аваков. За його словами, з 1 січня мінімальна зарплатня працівника Держслужби з надзвичайних ситуацій становитиме 9 тисяч гривень, а поліцейського – 9,2 тисячі.

Міністр також заявив, що також з 1 січня запроваджуються в дію механізм компенсації за найм житла. При наявності в працівника сім’ї та дітей, за словами Авакова, компенсація буде збільшуватися. У районному центрі компенсація за оренду житла складе від 1,9 до 2,9 тисячі гривень, а в обласному центрі – від 2,9 до 4,3 тисячі.

Говорячи про механізм фінансового лізингу, міністр пояснив, що з другого року служби патрульний поліцейський має право укласти договір іпотеки на двадцять років. У рамках цього договору всі відсотки по ньому має платити держава. “У проміжку з двох до п’яти років, якщо ви працюєте добре, держава списує з вас 10 відсотків загальної суми, 5-10 років – 20 відсотків, потім 30 відсотків і всього до 40 відсотків суми списуються державою”, – повідомив Аваков. Крі того, при народженні дитини держава має одразу списати п’ять відсотків від суми, а за другу дитину – ще п’ять відсотків.

Механізм державного лізингу має працювати і для тих, хто вже давно перебуває на службі.