Верховний суд підтвердив законність дій НАЗК щодо посадовців СБУ

Верховний суд підтвердив, що Національне агентство з питань запобігання корупції діє в рамках закону в питанні щодо оприлюднення декларацій посадових осіб Служби безпеки України.

Про це в понеділок, 5 листопада, повідомляє прес-служба НАЗК.

“Верховний суд погодився з висновками судів попередніх інстанцій якими встановлено, що  Національне агентство діє на підставі закону та в межах повноважень щодо вирішення ситуації з оприлюдненням декларацій посадових осіб СБУ та інших осіб, які належать до кадрового складу розвідувальних органів або займають посади, перебування на яких становить державну таємницю”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, суди дійшли висновку про відсутність бездіяльності НАЗК щодо затвердження ним відповідно до вимог статті 52-1 ЗУ “Про запобігання корупції” окремого порядку подання декларацій посадовими особами,  які належать до кадрового складу розвідувальних органів або займають посади, перебування на яких становить державну таємницю.

“Відповідний порядок було розроблено Національним агентством ще на початку 2017 року. Однак через законодавчу вимогу щодо обов’язкового його погодження з органами в яких працюють особи, стосовно яких розробляється такий порядок, процедура подання ними декларацій залишається неврегульованою”, – наголосили в НАЗК.