153 навчальні заклади отримали доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science

У 2018 році Міністерство освіти та науки надало доступ 135 навчальним закладам до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету – це майже вдвічі більше, ніж у 2017-му.

Про це передає Міністерство освіти та науки.

Зокрема, у 2017-му підключення до Scopus отримали 67 закладів, а у 2018-му – 135. До Web of Science отримали доступ 105 закладів, проти 64 у 2017 році.

Також повідомляється, що до переліку потрапили виші з усіх регіонів країни. До того ж здебільшого доступ буде у вишах, розміщених не тільки в обласних центрах, а в районних. Наприклад, в таких містах, як Кривий Ріг, Мукачево, Краматорськ, Бердянськ, Глухові, Кам’янець-Подільському, Умані тощо.

За словами очільника директорату науки МОН Дмитра Чеберкуса, українські науковці стали вп’ятеро частіше користуватися Scopus та Web of Science після надання до них безкоштовного доступу. Також він наголосив, що установи, які отримали такий доступ, зобов’язані надавати його у комп’ютерних залах своїх бібліотек всім охочим – незалежно від того, які установи та заклади вони представляють.

Чеберкус також анонсував, що наступного року МОН планує забезпечити передплату не тільки для своїх вишів та наукових установ, а й для інших закладів – підпорядкованих НАН, галузевим академіям, МОЗ, МВС, Міноборони тощо.