Ліга Європи: “Ворскла” поступилася “Карабаху” з мінімальним рахунком

“Ворскла” поступилася “Карабаху” в четвертому матчі групового раунду Ліги Європи з рахунком 0:1.

Складні погодні умови і безчинства фанатів на трибунах завадили футболістам продемонструвати свою кращу гру.

Ворскла почала матч з кількох передач у штрафний, найгостріша з яких трапилася на 6-й хвилині: Пердута пройшов правим напівфлангом та навісив на Коломойця, а той головою метрів з 11-ти пробив неточно. Крім того, Кулач бив з дальньої дистанції, але вийшло не набагато краще. Карабах, у свою чергу, тримав м’яч та високо пресингував, що несподівано принесло успіх на 12-й хвилині: Артур під тиском не придумав нічого іншого, крім пасу поперек на голкіпера, Медведєв перехопив м’яч, а Шуст його збив. Арбітр призначив пенальті, а Абдулаєв впевнено його реалізував.

Другий тайм мало відрізнявся від першого. Карабах продовжив тримати м’яч без завершення, а Ворскла не могла налагодити контроль над центром поля. На хід поєдинку істотно впливали і фанати з арбітром – перші палили піротехніку, а другі призупиняли матч. На 65-й хвилині швейцарський рефері взагалі повів команди до підтрибунних приміщень, хоча саме в момент покидання поля безлади вже завершились. Цікаво, що ініціатори такого страшного для судді піро-шоу знаходилися на гостьовому секторі. Так чи інакше, але команди повернулися до гри аж через 10 хвилин.

Гострота тих моментів, які побачили вболівальники у другому таймі, довгий час вражала вболівальників менше, ніж буйство фанатів. Азербайджанці до паузи були більш конкретними, маючи реальний шанс забити на 54-й хвилині, коли Мічел отримав розрізну передачу й вийшов віч-на-віч з Шустом – Богдан встиг вийти з воріт та відібрати м’яч. На 61-й у карному майданчику полтавців взагалі стало спекотно: Артур провалився на фланзі, звідти пішла передача, яку проскочив Славчев. М’яч, однак, відскочив до Зубіра, але той з кількох метрів у фактично пусті ворота влучити не зумів.

Полтавці стали насідати після відновлення гри арбітром. На 76-й хвилині через себе з кількох метрів пробивав Карека, а на 84-й бив з дальньої відстані Кулач – обидва удари вийшли слабкими й пішли прямо в руки голкіперу гостей. Крім того, був постріл Чижова після подачі з кутового, однак м’яч пролетів значно вище воріт. Найбільш гаряче стало у компенсований арбітром час, коли Ворскла двічі могла зрівняти рахунок. На 90+4-й Шарпар замкнув подачу з кутового ударом головою в дальній кут, але Халльдоурсон у стрибку відбив його удар; на 90+7-й ісландський голкіпер парирував зрізку Кулача під дальню штангу, хоча Шарпар міг її перевести у ворота – м’яч по-зрадницьки перелетів через голову Вячеслава. Як виявилося, це був останній момент у грі.

Після цієї поразки Ворскла залишилась на третьому місці, маючи у активі три очки. Карабах набрав таку ж кількість очок, але через жахливу статистику забитих та пропущених знаходиться на сходинку нижче.

Ліга Європи 2018/2019, 4-й тур, група Е

Ворскла – Карабах – 0:1

Голи: Абудалаєв, 13 (пен)