У Мінську 15 червня будуть важкі переговори щодо дотримання режиму тиші на Донбасі та звільнення полонених, – Геращенко

У Мінську 15 червня будуть важкі переговори щодо дотримання режиму тиші на Донбасі та звільнення полонених.

Про це представник України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала у Facebook.

За її словами, «важкі переговори чекають нас 15 червня в Мінську, і ми наполягаємо на ключовому – безпека! Дотримання режиму тиші має стати аксіомою, українські військові не повинні гинути від російської зброї і найманців, українські громадяни не повинні страждати від щоденних обстрілів».

Як заявила Геращенко, в цьому контексті «також особливу увагу ми приділяємо безпеці роботи контрольних пунктів в`їзду-виїзду, які останнім часом постійно обстрілюються і призупиняють роботу з міркувань безпеки».

«А для гуманітарної підгрупи ключовим є питання заручників. Це просто трагедія, що питання звільнення людей політизували, що на цьому спекулюють, шантажують Україну амністією. Ми докладаємо всіх зусиль для звільнення незаконно утримуваних цивільних, як то релігіознавець Козловський, та очікуємо відповіді на вимогу його звільнення», – наголосила Геращенко.

«Ми б`ємося за звільнення всіх наших військових, що їх більше року утримують бойовики», – написала вона.

За словами Геращенко, українська сторона висловлює занепокоєння посиленням обстрілів, щоденним порушенням режиму тиші «з боку маріонеточних кремлівських бойовиків». «Якщо не дотримується безпекова складова Мінських угод, якщо відбувається ескалація і погіршення безпекової ситуації на лінії зіткнення, якщо місія ОБСЄ знову не допускається до окупованих територій, якщо заблоковано процес звільнення заручників, як можна говорити про політичну компоненту», – заявила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.