Луценко недопустить скасування Закону «Про очищення влади»

Генеральний прокурор Юрій Луценко у себе на сторінці в Фейсбук заявив, що недопустить скасування Закону «Про очищення влади».

“Як керівник ГПУ, де Закон «Про очищення влади» дав найвагоміші результати, вважаю неприпустимим його скасування”, – заявив генпрокурор.

За його словами, люди, які фабрикували справи проти Євромайдану, ті, хто замішаний у переслідуванні опозиції часів Януковича, не мають морального права і не повинні мати юридичної можливості залишатись або відновлюватись на своїх посадах.

“Якщо Конституційний суд піде проти волі народу України – це стане початком кінця цього складу суддів”, – наголосив Луценко.

Крім того, генпрокурор додав, що у випадку скасування закону про люстрацію він буде звертатись до народних депутатів партії, фракцію яку він очолював, з пропозицією прийняти новий закон «Про безумовне очищення влади».

“Причому в новому законі база тих, хто підлягає перевірці, має бути розширена, а критерії повинні стати ще більш жорсткими”, – додав Луценко.

Нагадаємо, сьогодні, 10 червня, Конституційний суд України продовжить розгляд у закритій частині пленарного засідання кількох подань щодо конституційності ряду положень Закону України „Про очищення влади“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.