В анексованому Криму засудили на 10 років активіста Євромайдану Коломійця

Андрій КоломієцьСуд у Сімферополі, підконтрольний окупаційній владі, засудив до 10 років колонії Андрія Коломійця, активіста Євромайдану, звинувативши його в замаху на життя двох співробітників “Беркуту” під час подій у Києві взимку 2014 року.

Про це розповіла прес-служба так званої «прокуратури Криму», повідомляє “Тyzhden“.

Коломійця звинувачують у тому, що він кинув у «беркутівців» пляшки із запалювальною сумішшю та в перевезенні наркотичних речовин.

Київський районний суд Сімферополя визнав Коломійця винним за частиною 3 статті 30 – п.п. “А”, “б”, “е”, “л” частина 2 статті 115 (замах на вбивство двох осіб у зв’язку із здійсненням ними службової діяльності, скоєне загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної та ідеологічної ненависті) і частини 2 статті 228 КК РФ (незаконне придбання, зберігання та перевезення без мети збуту частин рослин, що містять наркотичні засоби, у великому розмірі).

Зазначається, що активіст буде відбувати покарання у виправній колонії суворого режиму.

Нагадаємо, Андрій Коломієць – громадянин України, житель Київської області, 1993 року народження.

15 травня 2015 року із порушенням процесуальних норм Росії, як стверджують у Кримській правозахисній групі, був заарештований у Кабардино-Балкарії в Росії.

Пізніше був вивезений до Криму, і з 13 серпня 2015 року перебуває в СІЗО Сімферополя.

Раніше Андрій Коломієць повідомляв правозахисників, що до нього застосовувалися тортури на Північному Кавказі відразу після затримання.

Зокрема, за його словами, це було зроблено також для того, щоб вибити з нього свідчення проти іншого вже засудженого майданівця Олександра Костенка.

За версією російського слідства, Андрій Коломієць, будучи членом “екстремістської організації “Українська повстанська армія” (УПА), під час масових заворушень у Києві в січні 2014 року здійснив замах на життя двох співробітників кримського спецпідрозділу “Беркут”, закидавши їх пляшками із запальною сумішшю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.